Over de Gebrande Winning

 

De Gebrande Winning is het restaurant dat uit de grond werd gestampt in, November 2014, door chef Raf Sainte. Zijn obsessie voor pure producten en lokale ingrediënten erfde hij van grootmoeder Simone. Zij trok met de 'big shopper' in de hand de hele stad door op zoek naar de meest vlezige ribben, de sappigste kip van ’t spit, groenten en fruit teelde ze zelf. Daarmee maakte ze de typische gerechten die alleen een grootmoeder op tafel kan toveren. Deze liefde voor zorgvuldigheid en producten zit ook bij Chef Raf Sainte in het bloed. Met de passie van oma Simone brengt hij een keuken geïnspireerd op het verleden, maar los van conventies of klassieke overtuigingen.

In 2020 bekroonde Ratebeer het restaurant met de prijs van 'Beste bierrestaurant ter wereld'. Een onverwachte bekroning die ons ontroerde en ons sindsdien motiveert om die titel eer aan te doen. Week na week worden de culinaire passie en creativiteit van de chef gecombineerd met de bijzondere bierkelder om de gasten te verrassen met originele gerechten en verrassende pairings vaak met een hoekje af.

Quote

Liefde voor bier en mooie producten staat centraal in deze karakteristieke hoeve, die zijn authentieke charme heeft bewaard en een leuk café heeft aan de ingang. Het jaarlijkse bierfestival, de enorme bierkaart en uitstekende bierpairings: het glas speelt hier een bepalende rol. Chef Sainte zet daar gerechten tegenover die de rijkdom van Vlaamse recepten zonder poespas verweven met moderne subtiliteiten. Saignant gebakken rundsvlees, frisse garnituren rond erwt en asperge, en daarbij een bruine jus met diepgang: dat is het soort genereuze doeltreffendheid die keer op keer een glimlach op uw gezicht tovert.

Collage De Gebrande Winning