Menukaart

Voorgerechten

  • BBQ mergpijp
    € 12,00
    compote van Ossenstaart / groene kruiden
  • Gelakte kabeljauwwangen
    € 16,00
    kreeftenjus/ groene asperges pesto/ flower power
  • Huisgemaakte grijze garnaalkroketten (2 st)
    € 15,50
    geserveerd met extra garnaaltjes / klassieke cocktail saus met een vleugje Cognac
  • Geconfijte eendenbout
    € 16,00
    sjalot/ Rosval aardappelschuim

Hoofdgerechten

  • Tio van Sint-Antonius
    € 28,00
    3 bereidingen van varkensvlees/ 3 Bereidingen van knolselder/ Schotch
  • Jonge duif op karkas gebraden
    € 32,00
    het boutje gekonfijt/ crème van erwten/ groene asperges/ shii-take
  • Zeebrugse rogfilet
    € 36,00
    bruine boter/ Mechelse asperges/ Orval mousseline/ eidooier       
  • Gebrande kabeljauw
    € 33,50
    citrusboter/ zeekraal/ kreukels

Uit de vlaamse keuken van Simone en Mariette

De recepten van, respectievelijk, onze grootmoeder en moeder en hun kooktraditie in een nieuw kleedje: “brand new old dishes”.

  • Stoofvlees
    € 20,00
    Op Vlaamse wijze / Grimbergen Dubbel
    (zachtjes laten pruttelen, beetje zoet, beetje zuur maar o zo puur)

  • Vidée van hoevekip
    € 19,00
    ambachtelijke bladerdeegkoek / balletjes / creatief met champignons
  • Gegrilde biefstuk
    € 26,00
    beurre maître d’hotel/ waterkers/ gebrande suikersla
    Bien cuit? Heeft U ons stoofvlees al geprobeerd?

  • Vleesribben (ja er zit wat vet aan, lekker he)
    € 20,00
    zacht gegaard/ Krokant gebakken/ Bourgogne Des Flandres/ geglaceerd met stroop

Menu

Gelakte kabeljauwwangen/ kreeftenjus/ groene asperges pesto/ flower power (2,3,4,7)
OF
° Geconfijte eendenbout/sjalot/ bruine kippenjus/ Rosval aardappelschuim(1,7)
OF
°Huisgemaakte garnaalkroket/ geserveerd met extra garnaaltjes(1,2,3,4,7)
***
° Zacht gegaarde runderwang “Rossini”/ pastinaak/
schorseneren deluxe met gesmolten ganzenlever(3,7)
OF
°Trio van Sint-Antonius: 3 bereidingen van varkensvlees/ 3 bereidingen van knolselder(3,7)
OF
°Gebrande kabeljauw/ citrus boter/ zeekraal/ kreukels (1,2,4,7,8,13)

***
°-APPEL-! / gecarameliseerd/ Calvados/ witte chocolade(7)
OF
Dame Blanche(3,7)
OF
°Assortiment van kazen geaffineerd door de kaasaffineurs Van Tricht
Porto rozijnen
( supplement+6€ )(7,8)

€ 37,00

Ons menu wordt per tafel geserveerd, het staat u vanzelfsprekend vrij om uw persoonlijke keuze te maken.  De vetgedrukte gerechten zijn de keuze van de chef .

Het seizoen/wat de chef lekker vind/bier

°In Geuze gemarineerde Schotse zalm/ lichtjes gebrand/ oosters gelakt/ komkommer/ gemarineerde asperges (4,7,13)
***
°Compote van runderwang/ groene asperge pesto/ Rosval aardappelschuim/
groene kruiden(4,7)
***

°Zeebrugse rogfilet/ bruine boter/ Mechelse asperges/ Orval mousseline/ eidooier(3,4,7)
***

°Jonge duif uit Anjou/ geconfijte bout/ crème van erwten/
groene asperges/ shii-take(7)
***
°Chocolade beignets/ met een vloeibaar hartje zoals bij een warm chocoladetaartje/
Confituur van abrikoos(1,3,7,8)
OF
°Assortiment van kazen geaffineerd door de kaasaffineurs Van Tricht
Porto rozijnen (supplement €6 ipv dessert, als extra gerecht €12)

€57
Aangepaste bieren, koffie of thee met hun koekjes €22,5

Adres

Zepperenweg 7
3800 SINT-TRUIDEN

Volg ons op…

Contact

info@degebrandewinning.be
+32 11.68.20.47

Restaurant of the year 2017-2018

© de Gebrande Winning – RestoFactory
TVA:  0865932064