Menukaart

Voorgerechten

  • BBQ mergpijp
    €12,00
    compote van Osso Bucco / toetsen van rozemarijn en sinaasappel
  • Mechelse asperges
    € 15,00
    Créme van eidooier/ schaaldieren bearnaise/ flower power
  • Huisgemaakte grijze garnaalkroketten (2 st)
    € 15,50
    geserveerd met extra garnaaltjes / klassieke cocktail saus met een vleugje Cognac
  • Parmentier “2018”/ runderwang gegaard in Cuvée van de keizer
    € 16,00
    groene asperges/ schuim van nieuwe aardappel

Hoofdgerechten

  • Onglet aux eschalots/ longhaas/ sjalotte saus met kriek
    € 24,00
    groene groenten /groene asperges uit Gingelom / suikererwt/ beenmerg toast
  • Kalfsblanquette
    € 23,50
    Mechelse asperges/ Parijse champignons/ zilveruitjes 
  • In bruine boter gebakken Zeebrugse rogfilet
    € 27.00
    asperges met citrus kruiden/ grijze garnalen/ schaaldieren bearnaise
  • Op vel gebakken zeebaars filet “in’t groen”
    € 27,50
    Open raviolli “verde”/ groene asperges/ krab/ krachtige blache de Namur saus     

Uit de vlaamse keuken van Simone en Mariette

De recepten van, respectievelijk, onze grootmoeder en moeder en hun kooktraditie in een nieuw kleedje: “brand new old dishes”.

  • Stoofvlees
    17,00
    op Vlaamse wijze / Grimbergen Dubbel
    (zachtjes laten pruttelen, beetje zoet, beetje zuur maar o zo puur)
    € 17,00
  • Vidé van hoevekip
    € 16,00
    ambachtelijke bladerdeegkoek / balletjes / creatief met champignons
  • De hooiberg van de Gebrande Winning
    €23,00
    lijkt wel wat op steppegras zo met een biefstuk onder de frietjes /
    en het lekkerste van alles: de saus van de chef, die echt iedereen lust

  • Vleesribben (ja er zit wat vet aan, lekker hé)
    € 20,00
    zacht gegaard/ krokant gebakken/ Bourgogne des Flandres/ geglaceerd met stroop
  • Lumache Rigate nr°34
    € 17,00
    Kalfsgehakt balletjes/ Beenham/ asperges/ Orval kaas

Menu

° Parmentier “2018”/ runderwang gegaard in Cuvée van de Keizer/

groene asperge/ schuim van nieuwe aardappel

OF

°Mechelse asperges/ créme van eidooier/ schaaldieren bearnaise/

flower power

OF

°Huisgemaakte garnaalkroket/ geserveerd met extra garnaaltjes

***

°Onglet aux eschalots/ longhaas/ sjalotte saus met kriek/

groene groenten /groene asperges uit Gingelom/ suikererwt/ beenmerg toast
OF

°Kalfs blanquette/ Mechelse asperges/ Parijse champignons/ zilveruitjes

OF

°Zeebaars in ‘tgroen/ open raviolli “verde”/ groene asperges uit Gingelom/ krab/

krachtige blanche de Namur saus

***

Rabarber “BAR”/ witte chocolade/ limoncello/ Earl grey

OF

Dame Blanche

OF

°Terrine van artisanale kazen/ blauwe Achelse/ Tête de Moine AOP  (supp. 4€)

€ 37,00

Ons menu wordt per tafel geserveerd, het staat u vanzelfsprekend vrij om uw persoonlijke keuze te maken.  De vetgedrukte gerechten zijn de keuze van de chef.

Adres

Zepperenweg 7
3800 SINT-TRUIDEN

Volg ons op…

Contact

info@degebrandewinning.be
+32 11.68.20.47

Restaurant of the year 2017-2018

© de Gebrande Winning – RestoFactory
TVA:  0865932064